Адекум проекти за развитие

24.07.2019

Интервю на Ангелина Добрева, Адекум проeкти за развитие ЕООД и Емил Дърев, ВОКА Консулт ООД в Дневник на тема Еврофинансиране с две лица

Програмата за развитие на селските райони и оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" - при първата всяка година качеството пада, а във втората не могат да се изтъкнат сериозни проблеми.

Интервю в Дневник, 24.07.2019 г.

Програмата за развитие на селските райони и оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” – при първата всяка година качеството пада, а във втората не могат да се изтъкнат сериозни проблеми. Това коментират пред “Дневник” Емил Дърев, член на управителния съвет на Българската асоциация на консултантите по европейски програми, и Ангелина Добрева, зам.-председател на управителния съвет на асоциацията.

Ивайло Здравков, председател на Българската асоциация на бенефициентите по европейски програми, също е на мнение, че в “Иновации и конкурентоспособност” има подобрение през годините и вслушване в бранша, докато при развитието на селските райони може да се поработи доста по опростяване на механизма за кандидатстване.

Какви са конкретните проблеми и постижения в тези две програми според експертите, с които “Дневник” разговаря, и как те могат да се решат вижте във видеото.

« назад